Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 191 termínů závodů
V minulosti zadáno 10116 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

 

SONA v.d., Žďár nad Sázavou – náš nový partner

Vloženo dne 17.05.2017

 

Podařilo se nám uzavřít pro Vás smlouvu s novým partnerem našeho spolku. Členové Klubu mohou již nyní využívat bonus při svých nákupech v jejich prodejně ve Žďáru, U Malého lesa 6 – mapa. Vyjednali jsme pro Vás slevu 10% nejenom na rybářský sortiment, ale také na florbalové vybavení a včelařské potřeby. Na prodejně Vás obslouží kvalifikovaný člen našeho Klubu pan Melichar Tomáš. Kvalitu jejich výrobků již poznají i účastníci Velké ceny spolku v Lejšovce, kde si je můžete vyhrát.
Firma je mimo jiné úzce spojena s tatínkem Martiny Sáblíkové, panem Milanem Sáblíkem, který je předsedou výrobního družstva. .
Zajímavostí je, že kromě základní výroby jsou schopni plnit i nadstandardní požadavky. Vyráběli již vesla pro ukrajinskou reprezentaci, nebo „vytahovací“ stoly, které se vyvážejí až do Austrálie. .
Pojďme společně navštívit kraj rybníků a řeky Sázavy, kraj, kde má rybářství svou dávnou tradici. S tradicí tohoto kraje úzce souvisí město Žďár nad Sázavou a výrobní družstvo SONA, jehož dlouholetým výrobním programem jsou potřeby pro rybáře a rybářský sport. .
Z historie výrobního družstva SONA se dozvídáme, že bylo založeno před 58 lety, v roce 1959 a jeho počáteční výrobu tvořila drobná rybářská bižuterie, jako jsou třpytky, umělé návnady, mušky a rybářské pruty, v této době vyráběné z bambusových dílů. Taktéž produkce potřeb pro včelaře sahá do této doby. .
Zásadní rozvoj výroby rybářských prutů nastal v roce 1970, po nákupu kompletní licenční výrobní linky na výrobu dutého sklolaminátu, která v té době plně konkurovala zařízením ostatních světových výrobců. Základním materiálem pro výrobu rybářských prutů byla tkanina, utkaná ze skleněných případně uhlíkových vláken, nasycená speciálním druhém syntetických pryskyřic. V roce 1980 se družstvo rozrostlo o nově postavené výrobní prostory a rybářské pruty se staly stěžejním výrobním programem. Do dnešní doby bylo vyrobeno více jak 2 miliony rybářských prutů, které byly dodávány na český i zahraniční trh. Vedle tohoto nosného programu začala SONA postupně vyvíjet a produkovat další rybářské náčiní a vybavení pro rybáře. Dala na trh široký sortiment vylovovacího náčiní – podběráků. Provedení těchto výrobků bylo vždy na dobré úrovni a vycházelo z praktických poznatků rybářů. .
Rok 1996 je začátkem produkce ohýbaného rybářského nábytku, z počátku jednoduchých sedaček, následně polohovacích rybářských křesílek a lehátek. V posledních letech firma rozšířila svoji produkci o modely špičkového provedení, u kterých jsou používány vysoce pevné a lehké materiály doplněné originálními výsuvnými a bezpečnostními systémy. Nejvyšší komfort zajišťují i luxusní tepelně izolační matrace. Je nesporné, že v takto široké nabídce, si může každý rybář vybrat model podle svých představ. V roce 2000 SONA reagovala na zvyšující se oblibu rybářských disciplin lov na plavanou a lov feederem a vyvinule špičkové sedačky pro závodní plavanou včetně všech potřebných doplňků. Do výrobního programu byly zařazeny speciální sedací boxy, přídavné plošinky, příslušenství a rybářské vozíky. .
V této době dochází i k rozšíření výrobků ze sklolaminátu, zavedením výroby florbalových hokejek, následně i branek. .
Dlouhodobě ve výrobním programu firmy SONA jsou teleskopické vidličky, univerzální tyčky, stojany na pruty, rybářské obaly a tašky. .
.
FLORBALOVÉ POTŘEBY.
Družstvo SONA Žďár nad Sázavou, jako výrobce potřeb pro sport a volný čas zařadilo v roce 1995 do svého výrobního programu také potřeby pro florbal. Tento sortiment navazoval úzce na zavedenou dlouholetou výrobu dutého sklolaminátu používaného k výrobě rybářských teleskopických prutů. .
Ze skleněných nebo uhlíkových vláken, sycených epoxidovou pryskyřicí bylo vyvzorováno mnoho modelů žerdí k florbalovým hokejkám, které byly doplněny čepelemi od renomovaných světových výrobců. Kvalita těchto výrobků je ve výrobě nepřetržitě testována, protože mj. podléhá příslušným normám, a také certifikaci IFF. .
Sortiment produktů doplňují florbalové branky, ať již tréninkové, nebo branky určené pro profesionální hru. I tento sortiment podléhá hodnocení kvality a certifikaci IFF. .
Družstvo SONA je výrobcem kompletních hokejek i dodavatelem pro věhlasné florbalové firmy. .
Širokou kompletní nabídku Vám předkládáme na těchto webových stránkách, a také zde můžete najít praktický návod potřebný pro výběr vhodné florbalové hokejky.
Věřím, že s naším novým partnerem budete spokojeni. .
Ing. Václav Staněk – předseda spolku

 

 




Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.