Rybářské žebříčky - Plavaná

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 192 termínů závodů
V minulosti zadáno 10094 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

 

"Rytíři od vody" nastal čas

Vloženo dne 21.03.2019

 

Jak to všechno začalo. Přiznám se, že v hospodě. Stále platí, že tam seženete skoro všechno jako dříve. Informace, řemeslníky atd. No a v našem případě to je právě zmíněná schodišťová plošina. Ležela nevyužitá v domě jednoho kamaráda a ten mi ji nabídl k využití. Nebylo co řešit a pro spolek Rybářské žebříčky jsem ji odkoupil. Vždyť je to škoda nechat ladem takovou užitečnou věc.
Následovala výzva na našich stránkách a FB. „Společně můžeme pomoci“
Vážení přátelé, již jednou jsme dokázali ( v roce 2016) pomoci malému Honzíkovi. Nyní je tady další příležitost. Máme k dispozici schodišťovou plošinu pro tělesně postižené (viz foto). Výrobce Vimec Itálie. Nosnost do 230 kg (do 45°) pro 1 invalidní osobu s vozíkem. Plošina není sice nová, ale je plně funkční a byla téměř nepoužívaná. Jsem přesvědčen, že by udělala radost. Demontáž na původním místě (Hradec Králové) a montáž na novém by musela provést specializovaná firma, kterou jsem již kontaktoval. Cena by se odvíjela od vzdálenosti. Tyto prostředky by si musel buď zajistit nový majitel sám, nebo mu s tím pomůžeme např. pořádáním charitativních závodů, sbírkou a podobně. Buďme „Rytíři od vody“ a podívejte se okolo sebe, zda můžeme někomu pomoci. Přiznám se, že jsem čekal větší odezvu, ale přeci se jedna zájemkyně ozvala, nebyla z řad našich členů, ale to je přeci jedno. Po prvním kontaktu s rodinou začalo prověřování oprávněnosti žádosti. Prověřili jsme veškeré možné údaje, ověřili na obci, kontaktovali firmu na přemístění a rozhodli jsme se tedy pomoci. Proto vznikla následující výzva.
„Rytíři od vody“ nastal čas
Pojďme společně udělat něco, co ocení nejenom náš svatý patron, ale především jeho jmenovec Petr z obce Svor (okres Česká Lípa). Petrovi je 12 let a prodělal dětskou mozkovou obrnu, ke které se přidala spasticita kloubů, opožděný vývoj řeči a před pěti lety i epilepsie. To vše způsobilo, že je 24 hodin denně závislý na péči své matky. Musí mu pomáhat při jakémkoliv přemístění (na WC, do vany, ke stolu, do školy apod.). Denně s ním jezdí vlakem do speciální praktické školy v České Lípě. Trochu vyrostl (154 cm a 54 kg) a tak je jeho přemísťování, byť s pomocí invalidního vozíku stále obtížnější. Navíc bydlí v bytě, který nemá bezbariérový přístup a musí překonat ke vchodu domu devět schodů. Už teď je to velký problém. A tady můžeme pomoci právě my, „Rytíři od vody“. Spolku Rybářské žebříčky se naprostou náhodou podařilo zajistit schodišťovou plošinu, kterou bychom rádi Petrovi darovali. Má to však jeden háček. Přemístění a instalace plošiny specializovanou firmou bude stát okolo 25 tisíc. Rodina není momentálně schopna se na této částce podílet. Proto si dovolujeme oslovit Vás „Rytíře od vody“, ale i vás ostatní, kterým není lhostejný osud lidí kolem nás, zašlete dle svého uvážení jakoukoliv částku na účet
č. 264100195/0300
Snad se nám všem podaří tuto pomoc potřebným úspěšně dokončit. Pojďte do toho s námi a svět okolo nás bude určitě příjemnější.
Děkujeme vám.
Ing. Václav Staněk – předseda spolku
Jiří Štarman – předseda Klubu

 

 




Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.