Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 182 termínů závodů
V minulosti zadáno 10115 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

 

Zatím největší ocenění pro člena našeho Klubu

Vloženo dne 05.11.2021

 

Je nám potěšením Vám sdělit, že člen našeho Klubu Zdeněk Vlach postoupil do celostátního finále soutěže Zlatý oříšek. Celou akci budeme sledovat a fanděte mu. Je to i částečné ocenění naší práce s mládeží. Více najdete na Zlatý oříšek
.

Tady je výňatek z dopisu rodičům Zdeňka:
Milí rodiče,
dovolte mi, abych Vám ještě jednou poblahopřála k úspěchu Vašeho syna Zdeňka a jeho postupu do celostátního finále soutěže Zlatý oříšek 2021.
Součástí soutěže Zlatý oříšek jsou i další „doprovodné akce, které se konají v průběhu roku 2021 a 2022. Pokud to tedy aktuální epidemiologická situace umožní, pak půjde zejména o tiskovou konferenci (v lednu 2022 – týká se jen 7 vítězů), poskytování rozhovorů a další formy prezentace výsledků soutěže, setkání s médii, sponzory a dalšími partnery, kteří naše děti podporují. I tyto aktivity jsou nedílnou součástí soutěže a je třeba s nimi počítat.
Video medailonky nominovaných dětí je třeba natočit během následujících dvou víkendů (5. – 7. 11. se chystáme za dětmi na Moravu, 13. – 15. 11. budeme točit v Čechách). Pokusíme se vyjít vstříc všem předem dlouhodobě plánovaným akcím vašich dětí, ale chci Vás poprosit o vstřícnost a maximální dodržení časového harmonogramu návštěv. Přesný termín a čas návštěvy Vám nejpozději 3 dny před termínem natáčení zašlu e-mailem.
Nicméně věříme, že i letošní 23. ročník soutěže Zlatý oříšek se nám nakonec podaří zrealizovat k radosti nás všech.
Děkuji Vám za vstřícnost a podporu a těším se na osobní setkání
Simona Šedá
ředitelka Nadačního fondu Zlatý oříšek

Co je vlastně Zlatý oříšek?
Vyhledává a všestranně podporuje aktivní, nadané a úspěšné děti České republiky.
Jedinečnost soutěže Zlatý oříšek spočívá v tom, že nemá žádné kategorie a příležitost tak mají všechny dívky, chlapci i dětské kolektivy, tedy všichni, kteří v daném roce vytvoří nebo učiní v různých oborech něco mimořádného. Může to být umění, sport, ekologie, přírodověda, chovatelství, jazykové schopnosti, zajímavý čin, úspěch nebo cokoliv jiného. Zlatý oříšek tedy záměrně staví vedle sebe úspěšné děti z nejrůznějších oborů, a mezi nominovanými se společně mohou setkat například mladý včelař, šachista, skokanka na lyžích, houslistka, baletka, členka Sněmu dětí České republiky atd. Jedinou podmínkou je věk v rozmezí 6 až 14 let.
Vyvrcholení soutěže je tradičně zakončeno televizním finále, které každoročně na Nový rok vysílá Česká televize.
Cílem projektu je motivovat a podporovat děti k aktivní cílevědomé činnosti, ale také ukazovat veřejnosti, že Česká republika má úspěšné a šikovné děti. Zlatý oříšek každoročně nominuje 21 dětí z celé České republiky a vyhlásí 7 vítězů, kteří kromě prestižního titulu držitele Zlatého oříšku získají originální sošku z dílny brněnského výtvarníka Jaroslava Homoly. V rámci všestranné podpory je součástí ocenění vítězů Zlatého oříšku rovněž finanční odměna určená na podporu jejich další činnosti. Pro všechny nominované děti však Zlatý oříšek vyhlášením 7 vítězů nekončí. Po slavnostním odvysílání pořadu Zlatý oříšek udělují své ceny i naši partneři v navazujících soutěžích.
V posledních letech klade projekt důraz na vytvoření sítě krajských předkol Zlatého oříšku pod záštitou celonárodní soutěže Zlatý oříšek. Cílem je informovat a vzbudit zájem regionální veřejnosti, která má často k nadaným dětem nejblíže, a tím dosažení dlouhodobé podpory a pomoci při budování jejich kariéry za podpory kraje i města, které dítě reprezentuje. Vítězové krajských předkol nejenže získají potřebnou všestrannou podporu ve svém kraji, ale automaticky budou přihlášeni mezi žhavé kandidáty do celonárodního kola Zlatého oříšku. Jejich šance na úspěch se tak zvyšuje!
Z přihlášených dětí a kolektivů sestaví komise složená z odborníků nejrůznějších oborů 21 nominovaných kandidátů z celé České republiky. Tyto děti a jejich rodiny navštíví osobně zástupci Zlatého oříšku, kteří kromě fotografie pořídí i video vizitku každého nominovaného. Následně zasedne výběrová komise, která vybere 7 vítězů, a to tak, že každý její člen dostane 7 hlasů, které rozdělí po jednom hlase mezi nominované. Sedm dětí s nejvyšším počtem hlasů získá v závěru slavnostního televizního finále v České televizi Zlatý oříšek. Výběrovou komisi tvoří jednak členové odborné komise a jednak zástupci ministerstev kultury a školství, médií, sponzorů a dalších institucí.
Zlatý oříšek je velice přitažlivý také po mediální stránce. Všechna hlavní média v České republice – včetně regionálních - (ČT, ČRo Dvojka, Právo, Mladá fronta dnes, Hospodářské noviny, Deníky Bohemia, AHA, Šíp, Blesk, Novinky.cz, ABC, Pastelka, Méďa Pusík…) pravidelně informují o výsledcích celostátní soutěže. Díky tiskové konferenci, které se pravidelně účastní zástupci cca 25 až 30 redakcí, jsou uveřejňované reportáže o nejtalentovanějších dětech v mnoha médiích.

 

 




Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.