Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 182 termínů závodů
V minulosti zadáno 10115 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 22.06.2018
Datum konce závodu 23.06.2018
Místo konání závodu Veselá u Mnichova Hradiště
Kraj Středočeský
Název závodu Rybářské závody v lovu sumců
Název vodní plochy Štěrkoviště Veselá
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně




Přihlášky závodníků
Možno předem na email rybarimh-admin@seznam.cz

Přihlášky pouze po emailu

Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte.

PROGRAM ZÁVODU:
losování sektorů 16:00 hod.
zahájení závodu (pátek 22.6.) 17:30 hod.
ukončení závodu (sobota 23.6.) 08:00 hod.
vyhlášení výsledků 08:30 - 09:00 hod.

Typ závodu
Položená
Závod pro
Dvojice
Krmení
Povoleno
Typ revíru
Stojatá cca ha
Osádka ryb

Jedná se o zatopené štěrkopískoviště, které svou rozlohou cca. 10 hektarů patří k největším stojatým vodám v regionu. Momentálně se zde písek již netěží a oblast je využívána ke sportovnímu rybolovu. Aktuálně je hloubka do tří metrů bez větší překážky. Břehy jsou přístupné a pravidelně upravované místními rybáři. Část revíru k obytné oblasti je zahájena. Do Veselé jsou každoročně MO vysazovány nové ryby a rybí osádka je zde velice rozmanitá. Od kaprů po amury, tolstolobiky, štiky, candáty, sumce, líny a samozřejmě i bílou rybu. K atraktivitě vody a zachování velkých kaprů má pomoci max. omezení lovné délky kapra do 65cm včetně. (lovná míra je od 45cm) Vzhledem k tomu, že zde mnichovohradiští rybáři hospodaří již od roku 1989 a revír se nedá vypustit, tak každého zajímá, jak velká tajemství před námi ukrývá.

Bodování

HODNOCENÍ:
1cm= 1bod

Ocenění pro vítěze

VYHODNOCENÍ ZÁVODU:
Vítězem závodu jednotlivců se stává závodník, který dosáhl v součtu nejvíce bodů (cm). Při rovnosti bodů rozhodne počet úlovků a následně los.
Vítězem závodu týmů se stává tým, který dosáhl v součtu nejvíce bodů (cm). Při rovnosti bodů rozhodne počet úlovků a následně los.

Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.)

PRAVIDLA ZÁVODU:

Lov povolen podle Zákona o rybářství č. 99/2004Sb. a Bližších podmínek výkonu rybářského práva na RMV Veselá 2018. Lovné sektory se losují a lovný sektor je pro dva závodníky. Závodit mohou dvojice (týmy) i jednotlivci. V případě, že v sektoru bude pouze jeden závodník, vyhrazuje si pořadatel právo přiřadit do sektoru druhého závodníka a vytvořit tak dvojici. Takto přiřazený závodník losovat nebude a bude přiřazen na první volné místo, aby se závod plně obsadil. Případně další závodník jednotlivec zaujme následující volné místo. Loví se na dva pruty (závodník). Sestava a nástrahy dle Rybářského řádu. Loví se na živounástrahu o min. délce 20cm dle Rybářského řádu, nebo případně na chomáč rousnic, pelety, pijavice atd.. Zákaz lovu na přívlač. Každý závodník musí mít svůj sak pro uchovávání úlovků. Započítávají se pouze živéúlovky, které se zpět do revíru nevrací! Povinností každého závodníka je šetrné zacházení s úlovkem. Lovný sektor musí být v noci osvětlen bílým neoslňjícím světlem. Používání člunu k zavážení a případnému zdolávání většího úlovku povoleno. Zákaz používání člunu se spalovacím motorem. Závodníci startují na vlatsní nebezpečí a zodpovídají za své vybavení. Zaplacením startovného uděluje závodník pořadateli souhlas pro případné použití fotografií ke komerčním účelům. (web, facebook, článek do novin, atd.) Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu pravidel a při malém zájmu na zrušení závodu. Počet startovních míst omezen na 15 sektorů! (30 závodníků) Protest může každý závodník uplatnit u hlavního rozhodčího nejpozději 10min. po skončení závodu. Kauce je stanovena na 500,-Kč. V případě uznání protestu bude kauce závodníkovi vrácena. V opačném případě propadá kauce ve prospěch MO Mn. Hradiště. Nedodržení pravidel znamená vyloučení ze závodu bez náhrady. Občerstvení zajištěno!
Pořadatel WWW: http://rybari.wz.cz/vesela_sumec.html

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.