Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Položená

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 193 termínů závodů
V minulosti zadáno 10094 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 23.05.2019
Datum konce závodu 26.05.2019
Místo konání závodu Nová Ves
Kraj Jihočeský
Název závodu BOILIES CUP 75 HODIN 2019
Název vodní plochy Podnoveský rybník
Přihlášky závodníků
Možno předem na email frantisek.helm@gmail.com

Dvoučlenný závodní tým. Závodu se účastní 12 týmů.

Startovné je stanoveno na 6.000 Kč/tým. Přihlášení probíhá od 1.2.2019 do 30.4.2019 na e-mail frantisek.helm@gmail.com. Uzavření přihlášek proběhne při dosaženém počtu 12 přihlášených týmů. Tým musí do 10 dnů od podání přihlášky uhradit startovné - fakturu. 

Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte.

Začátek závodu v 10:00 ve čtvrtek 23.5.2019 a konec závodu v 13:00 v neděli 26.5.2019.

Způsob losování závodních míst

Prezence týmů proběhne ve čtvrtek 23.5.2019 od 7:00 do 7:30 na hrázi Podnovoveského rybníka. Losování sektoru probíhá od 7:30 ve dvou kolech. V prvním kole si vylosuje tým pořadové číslo pro losování v druhém kole. V druhém kole si tým vylosuje číslo sektoru, ve kterém bude lovit.

Typ závodu
Položená
Závod pro
Dvojice
Startovné
Dvojice 6000 Kč
Krmení
Povoleno

Povolené krmení – maximální množství pro závod

Boilies = 12 kg/tým/závod; pelety = 6 kg/tým/závod; vařený partikl = 6 kg/tým/závod; vnadící směs a method mix v suchém stavu = 6 kg/tým/závod; pop-up, obalovací pasty a tekuté složky = není limit.
Závodní krmení bude předloženo k označení před začátkem závodu. Ostatní krmení nebude tolerované.

Chytá se na
Doplňující údaje:

Každý tým loví na maximálně 4 pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže – průběžná montáž. Krmítka nejsou povolena. Jako nástrahu lze použít pouze boilies, pelety, pop-up boilies či obalovací pastu. Jako návnadu lze použít pouze boilies, pelety, vařený partikl, vnadící směs či method mix.
Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. Rozhodčí má povinnost každý tým v průběhu závodu zkontrolovat a kontrolu zaznamenat do závodní karty. Vstup do vody je zakázán – výjimka je šetrné zacházení s úlovkem – vylovení či pouštění. 

Lov probíhá pouze na odhoz.

 

Typ revíru
Stojatá cca 22 ha
Bodování

Bodují se tři nejtěžší ulovené ryby - pouze kapr a amur, kdy se počítá 1 gram = 1 bod. Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být ryba neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Uchovávání úlovků v ekosaku do vážení je povoleno. Vítězem závodu se stává tým s nejvyšším dosaženým počtem bodů celkově. Ostatní týmy budou vyhodnoceny dle nejvyššího počtu dosažených bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba. 

 

Ocenění pro vítěze

Po ukončení závodu bude zveřejněna listina týmů a jejich výsledný počet získaných bodů. Vyhodnoceny a odměněny dle umístění budou první tři týmy a nejtěžší ulovená ryba. Za první místo je vypsaná prémie 10.000 Kč, za druhé místo 9.000 Kč, za třetí místo 8.000 Kč.

Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.)

Přesun na místa a příprava lovného místa 

Soutěžící se mohou do vylosovaného sektoru přesunout hned po vylosování čísla sektoru. Zde závodníci mohou začít s přípravou rybářského náčiní a stavbou zázemí. Vstup do vody a mapování dna není povoleno (žádný marker či echolot, apod.). Není povolen ani zkušební odhoz.

Lovný sektor

Každý tým vylosuje jedno vyznačené místo. Hranice sektoru bude vyznačena kuželem, v případě sporu rozhodne o hranici rozhodčí. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s hraničními body v průběhu závodu nebudou tolerovány. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, tým je zodpovědný za přítomnost ne však za pouhý průchod cizích osob ve svém sektoru. V případě porušení pravidel závodu bude tým ze závodu vyloučen.

Lov a vnadění

Soutěžní rybolov se provádí dle Rybářského řádu, platného pro revír na rok 2019. Soutěžní pravidla mají přednost před Rybářským řádem. Celé závody probíhají v duchu „Chyť a pusť“. Vnadění je povoleno pouze ze břehu a bez doteku vnadící pomůcky o vodní hladinu (tj. košíček, kobra, lopatka, prak, dělo, PVA). Zákaz vstupu do vody při vnadění. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov ani vnadění. V případě porušení pravidel lovu a vnadění bude tým ze závodu vyloučen. 

Povinné technické prostředky k lovu

Povinné vybavení: Každý tým musí být vybaven vhodným podběrákem (min. 70 cm rameno podběráku), vaničkou pod ryby či podložkou vaničkového typu, ekosakem.

Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň (nadzemní grill povolen). Po ukončení závodu je každý povinen odvést odpadky z místa lovu domů. V průběhu závodu je zakázána jízda automobilem kolem rybníka, soutěžící odstaví vozidla na označených parkovištích. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu závod přerušit. Při porušení společenských pravidel před v průběhu a po skončení závodu může být člen nebo celý tým bez náhrady  vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto škodu nahradit.

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrady.

Pořadatel WWW: http://podnovoveskyrybnik.diskutuje.cz/zavody2019/

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.