Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 192 termínů závodů
V minulosti zadáno 10116 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

 

Závody a výsledky

Vloženo dne 25.05.2021

 

Vážení, od 24.5.2021 začíná náš web fungovat se vším všudy. Sekce feeder při ČRS zveřejnila závazná pravidla pro pořádání závodů, které dle mého názoru platí pro všechny. I když je to stále trochu kostrbaté, tak si myslím, že si s tím dokážete poradit. Budeme tedy již zveřejňovat výsledky závodů, které nám zašlete a započítávat je do žebříčků. Přeji příjemný začátek zbytku sezony.

Zde jsou závazná pravidla po pořádání závodů v LRU schválená předsedou a jednatelem ČRS.
Závazná pravidla pro pořádání závodů LRU v souvislosti s mimořádnými opatřeními MZČR:
Dle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví Č. j.: MZDR 14601/2021-13/MIN/KAN ze dne 19. května 2021 lze pořádat rybářské závody za následujících podmínek:
1. Závodu se může účastnit maximálně 100 osob ve vnějších prostorech (do počtu osob se započítávají závodníci včetně doprovodu, pořadatelé a veřejnost).
2. Osoby účastné závodu musí:
a) po celou dobu akce používají ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem, s výjimkami pro tento typ prostředku stanovenými mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví, které upravuje povinnost užití ochranného prostředku dýchacích cest, není-li v mimořádném opatření stanoveno jinak.
b) Závodník, který chytá ryby ve svém závodním sektoru, nemusí používat ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa). Při opuštění závodního sektoru je povinen si závodník nasadit ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), viz bod 2 odst. a). V případě, že do závodního sektoru vstupuje oprávněná osoba, musí mít nasazený ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), viz bod 2 odst. a).
3. Osoby účastné závodu se musí prokázat, že:
a) osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
b) osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test (antigenní test) na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
c) byly očkovány proti onemocnění COVID-19 a doloží, že:
i. od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 90 dní, pokud nebyla aplikována druhá dávka,
ii. od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 9 měsíců, pokud byla aplikována druhá dávka, nebo
iii. od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní, ale ne více než 9 měsíců, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19, nebo
d) osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní, přičemž se musí jednat o osobu bez klinických příznaků onemocnění COVID-19.
4. Pořadatel vede evidenci účastníků závodu, kontroluje a vede evidenci prokázání podmínek dle bodu 3 pro potřeby případného epidemiologického šetření, a to v rozsahu identifikace účastníků (jméno, příjmení), jejich kontaktní údaje (nejlépe telefonní číslo) a prokázání podmínek, která je uchovává po dobu 30 dnů ode dne ukončení závodu. Účastníku, který nesplní výše uvedené podmínky podle bodu 3) a až d, neumožní účast.
5. Nástup:
a) lze uskutečnit za splnění podmínky v bodě 1,
b) osoby účastné závodu při nástupu musí splňovat podmínky dle bodu 2. odst. a) a bodu 3,
c) osoby účastné závodu při nástupu musí dodržovat 2 metrové rozestupy, s výjimkou osob ze společné domácnosti.
6. Losování:
a) losování provede organizátor za přítomnosti zástupců týmů a hlavního rozhodčího,
b) osoby účastné losování musí splňovat podmínky dle bodu 2. odst. a) a bodu 3,
7. Vážení a měření ulovených ryb:
Oprávněná osoba, která vstupuje do závodního sektoru za účelem vážení nebo měření ulovených ryb, musí mít nasazený ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), viz bod 2 odst. a).
8. Vyhlášení výsledků závodu:
a) lze uskutečnit za splnění podmínky v bodě 1,
b) osoby účastné závodu při vyhlášení výsledků závodu musí splňovat podmínky dle bodu 2. odst. a) a bodu 3,
c) osoby účastné závodu při vyhlášení výsledků závodu musí dodržovat 2 metrové rozestupy, s výjimkou osob ze společné domácnosti.
9. Podmínky pro občerstvení:
Dle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví Č. j.: MZDR 14601/2021-13/MIN/KAN ze dne 19. května 2021 se stanovují podmínky pro prodej na tržištích, v tržnicích a v mobilních provozovnách (prodej ve stáncích, v pojízdných prodejnách a prodej z jiných mobilních zařízení) tak, že jejich provozovatelé musí dodržovat následující pravidla:
a) zajistit odstupy mezi stánky, stolky nebo jinými prodejními místy nejméně 2 metry,
b) umístit nádoby s dezinfekčními prostředky u každého prodejního místa,
c) v případě prodeje pokrmů včetně nápojů určených k bezprostřední konzumaci:
i. v případě, že jsou na místě stoly a místa k sezení, provozovatel zajistí, že jsou zákazníci usazeni tak, že mezi nimi je odstup alespoň 1,5 metru, s výjimkou zákazníků sedících u jednoho stolu, přičemž u jednoho stolu sedí nejvýše 4 zákazníci, s výjimkou osob ze společné domácnosti; jedná-li se o dlouhý stůl, lze u něj usadit více zákazníků tak, že mezi skupinami nejvýše 4 zákazníků, s výjimkou osob ze společné domácnosti, je rozestup alespoň 1,5 metru,
ii. provozovatel aktivně brání shromažďování osob ve vzájemné vzdálenosti menší než 1,5 metru, včetně čekací zóny,
d) dále se omezuje konzumaci potravin a pokrmů včetně nápojů na veřejnosti mimo vnitřní a vnější prostory provozovny stravovacích služeb tak, že jsou osoby, které konzumují potraviny a pokrmy včetně nápojů v bezprostředním okolí provozovny, včetně mobilní provozovny podle bodu 7, v níž potraviny nebo pokrmy zakoupily, povinny dodržovat rozestupy od jiných osob alespoň 2 metry, nejde-li o osoby ze společné domácnosti,
Za dodržování závazných pravidel pro pořádání závodů LRU v souvislosti s mimořádným opatřením MZČR plně odpovídá pořadatel závodu. Případné sankce ze strany příslušných státních orgánů za nedodržení stanovených podmínek pro pořádání závodů LRU v souvislosti s mimořádným opatřením MZČR, budou vymáhány po pořadatelích závodu.

 

 




Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.