Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 179 termínů závodů
V minulosti zadáno 10135 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 13.05.2015
Datum konce závodu 17.05.2015
Místo konání závodu Ovčáry
Kraj Středočeský
Název závodu Carp marathon Ovčáry 2015
Název vodní plochy RMV - pískovna Ovčáry
Kaprařský spolek Praha ve spolupráci s MO ČRS Kostelec nad Labem Vás srdečně zve na první ročník kaprařkých závodu na svazové pískovně Ovčáry!


Upoutávka
Přihlášky závodníků
Přihlásit se bude možno již od soboty 13.12. 2014 na našich stránkách www.cm-praha.cz
Počet týmů: 25
Tým se registruje pomocí řádně vyplněné přihlášky, která je v horní části našeho webu. Kde v předmětu zprávy uvede Carp marathon Ovčáry 2015.
Týmy budou registrovány v pořadí, v jakém k nám dorazí registrační emaily. Obratem Vám zašleme číslo účtu a variabilní symbol k zaplacení startovného 6 000,- czk. V případě, že do 7 dnů od data přihlášení, nebude uhrazeno startovné na zaslaný účet, bude registrace týmu zrušena a místo bude nabídnuto dalším týmům.
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. 13..05.2015
17:00 – 18:00 registrace týmů
19:00 – losování lovných míst
19:30 - Slavnostní večer
14.05.2015
08:00 - 9: 30 přesun na lovná místa, možnost zakrmení, průzkum vody ze člunu, označení lovného místa
9:30 – 10:00 – zákaz na vodu, používání člunu – klid na vodě!
10:00 – start závodu - vše povoleno v rámci pravidel závodu.
17.05. 2015
10:00 – konec závodu
12:00 – Vyhlášení výsledků
Způsob losování závodních míst První se losuje pořadí, ve kterém se budou následně losovat lovná místa a to v pořadí, v jakém se týmy postupně registrovali. Losuje se pouze jednou a losuje kterýkoliv člen týmu. Následně si v druhém kole, dle vylosovaného pořadí, vylosuje každý tým číslo lovného místa. Tým, který se nedostaví k prezentaci včas, bude losovat ze zbylých míst po skončení losování. Vylosované místo si není možné mezi týmy vzájemně měnit.
Typ závodu
Položená
Závod pro
Tým
Startovné
Tým 6000 Kč
Krmení
Povoleno
Typ revíru
Stojatá cca ha
Bodování Bodované ryby: Kapr od 60 cm včetně, amur od 60 cm včetně.
Ryby se zváží (změří) a zadokumentují. Všechny ulovené ryby musí být po zvážení (změření) a zdokumentování s náležitou opatrností puštěné zpět do vody.
Minimálně jeden člen týmu musí mít mobilní telefon a při ulovení bodované ryby prozvoní rozhodčího, který rybu zváží, vyfotí lovce s informační cedulí, kde budou údaje o ulovené rybě, zapíše ulovenou rybu do karty týmu a karty rozhodčího. Úlovek v kartě stvrdí člen týmu a rozhodčí svým podpisem.
Loví se způsobem, chyť a pusť.
Ocenění pro vítěze 1. Místo: 30 000,- czk + věcné ceny, pohár
2. Místo: 10 000,- czk + věcné ceny, pohár
3. Místo: 5000,- czk + věcné ceny, pohár
Nejtěžší bodovaná ryba: trofej, věcné ceny
Nejdelší bodovaná ryba: pohár, věcné ceny
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Lovný sektor:
Lovné sektory budou vyznačené páskou. Vstupovat do lovného místa během závodů smí rozhodčí a pořadatel. Ostatní osoby pouze se souhlasem členek týmu v daném lovném místě.
V případě, že při zdolávání ryba zajede do sousedního lovného místa a dojde k zamotání udice sousedního týmu, může tento tým podat následně protest a ryba nebude započítána. Protest musí být podán neprodleně ještě před zapsáním ryby rozhodčím.
Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1.000.- Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší protestní komise.
Členové komise: Hlavní pořadatel závodu a rozhodčí. Dále budou pozváni k podání vysvětlení také kapitán týmu, který podal protest a kapitán týmu, kterého se protest týká.
Povolená technika lovu:
Jeden soutěžní tým chytá na maximálně 4 pruty. Na každém prutu bude povolená pouze taková montáž, aby v případě utržení došlo k uvolnění použité zátěže a pouze s jedním návazcem a jedním háčkem. Protihrot je povolen.
- Nástraha musí být umístěna mimo háček (klasická metoda na vlas). Zákaz používání krmítek a feederových krmítek!
- povolen pouze lov na položenou.
- při jízdě na člunu je povinná záchranná vesta pro každého, kdo bude na člunu!
- zavážení je zakázáno
- vzhledem k napnutým lanům od navigačních bojí a dalším překážkám je zdolávání ze člunu povoleno.
- Označení lovného místa je možné pouze tyčovou bojkou.
- jako šokový návazec povolen pouze šokový silon, nebo silon o minimálním průměru 0,50mm.
- Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilie (ne však boilie rohlíkové) a pelety. Obalovací těsta na nástrahy, dipy, gely a PVA povoleny. Obalování olov povoleno. Zarážky imitující partikl jsou povoleny! K vyvážení a k nadzvednutí nástrahy je povoleno pouze plovoucí boilie. Partikl povolen. Methodmix povolen. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně.
Krmení možné pouze za pomoci lopatky, kobry, praku, raketou (spombem, red-mamou, atd) nebo z člunu. Ostatní způsoby krmení, které nejsou jmenovány - jsou zakázány.
Povinností každého rybáře je u sebe mít velkou plněnou podložku o rozměrech minimálně (60x100 cm) a podběrák s rameny o délce minimálně 80 cm a také dezinfekci k ošetření ulovených ryb.
Při každém ulovení ryby je třeba ihned zavolat rozhodčího, tak aby ryba v saku byla jen po nezbytnou dobu, která je potřeba k jejímu zdokumentování.
Tým, který se dopustí jakéhokoliv přestupku proti pravidlům Carp marathonu Ovčáry nebo proti pravidlům revíru Ovčáry, bude při prvním přestupku uděleno napomenutí. V případě druhého přestupku bude tým ihned vyloučen ze závodu, bez náhrady na vrácení startovného a musí ihned opustit areál revíru Ovčáry. dále dle rybářského řádu jezera Ovčáry!
Co není povoleno, je zakázáno!
Pořadatel WWW: http://www.cm-praha.cz/

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.