Rybářské žebříčky, rybářské závody

Rybářské žebříčky - Veškeré LRU

Aktuální informace o dění v rybářství trochu jinak

Termíny, výsledky, fotogalerie, komentáře, ...

Aktuálně zadáno 179 termínů závodů
V minulosti zadáno 10135 termínů závodů
Přihlášení | Registrace
Vše | Položená | Plavaná | Feeder | Muška | Přívlač

Kontakt: rybarskezebricky@seznam.cz

Závody



 

 

 



 

 

Pro hodnocení závodu nebo možnost diskutovat se musíte přihlásit

Diskuzi k závodu můžete zobrazit zde. Diskuze pro závod je prozatím prázdná.

 

Hodnocení závodu dle uživatelů:

Závod nebyl uživateli prozatím hodnocen.

Závod nemůžete ohodnotit, nejste přihlášen.

 

Datum začátku závodu 16.07.2015
Datum konce závodu 19.07.2015
Místo konání závodu Katlov
Kraj Středočeský
Název závodu Carp Events Katlov - 2.kolo
Název vodní plochy Katlov
Odkaz na mapu (např mapy.seznam.cz) Odkaz na mapu - Odkaz se otevře se v novém okně
Chcete se zúčastnit nejznámějšího a nejprestižnějšího závodu v lovu kaprů? Je Vaším snem vyhrát World Carp Classic? A máte čas v září 2015? Odpověděli jste si třikrát ANO? Tak to Vám již nic nebrání, přihlásit se do kvalifikace na WCC 2015!
Kvalifikace na WCC 2015 je složena ze tří závodů, které se budou konat na jezeře Katlov u Kutné Hory a to v měsíci červnu, červenci a srpnu. Dva nejlepší týmy z této kvalifikace budou reprezentovat Českou republiku na WCC 2015, které se koná 19. – 26. září 2015 na francouzském jezeře Madine! Dalším velkým bonusem jsou štědré finanční odměny, které jsou připraveny pro nejlepší tři týmy a to v každém kole! A to stále není vše. Vítězi kvalifikace bude předán putovní pohár, který bude ozdobou a klenotem zároveň!
V každém kvalifikačním kole se soutěží o:
1.místo – 30.000 Kč, poháry, diplomy a poukázky od sponzorů v hodnotě 5.000,- Kč
2.místo – 20.000 Kč, poháry, diplomy a poukázky od sponzorů v hodnotě 5.000,- Kč
3.místo – 10.000 Kč, poháry, diplomy a poukázky od sponzorů v hodnotě 5.000,- Kč
Tým s nejtěžší ulovenou rybou získá 5.000 Kč, pohár a diplom.


Přihlášky závodníků
Počet týmů 20
Časový harmonogram vícedenních či 24. hodinových apod. Vyplňte. 16. 07. 2015
18:00 – 19:00 registrace týmů
19:00 – losování lovných míst
20:00 – volná zábava do ranních hodin
17. 07. 2015
06:00 – začátek možného přesunutí na lovná místa
10:00 – 11:00 možnost markrování, zakrmování, nahazování atd.
11:00 – 12:00 klid na vodě!
12:00 – začátek závodu
19. 07. 2015
14:00 – konec závodu
15:00 – 16:00 vyhlášení výsledků
Typ závodu
Položená
Závod pro
Dvojice
Startovné
Tým 15000 Kč
Typ revíru
Stojatá cca ha
Ocenění pro vítěze 1. místo – 30.000 Kč, poháry, diplomy a poukázky od sponzorů v hodnotě 5.000,- Kč
2. místo – 20.000 Kč, poháry, diplomy a poukázky od sponzorů v hodnotě 5.000,- Kč
3. místo – 10.000 Kč, poháry, diplomy a poukázky od sponzorů v hodnotě 5.000,- Kč
Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Registrace:
Tým se registruje pomocí řádně vyplněné přihlášky, která je na stránkách www.katlov.com v sekci Events WCC. Týmy budou registrovány v pořadí, v jakém zašlou registrační emaily. Pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout přihlášený tým a to i bez udání důvodu. Týmy jsou pouze dvoučlenné (starší 18 let) a kapitán týmu musí být z České republiky.
Na základě zaslání přihlášky Vám zašleme číslo účtu a variabilní symbol k zaplacení startovného 15.000 Kč. V případě, že do 10 dnů od data přihlášení, nebude uhrazeno startovné na zaslaný účet, bude registrace týmu zrušena a místo bude nabídnuto dalším týmům. Maximální počet soutěžních týmů je 20.
Změny ve složení týmu jsou možné pouze do 15. 06. 2015. V případě, že někdo ze závodníků onemocní a nebude se moci zúčastnit kvalifikačního kola, může být jednorázově nahrazen. Zbylá dvě kola však musí tým absolvovat ve složení, které bylo nahlášeno do 15. 06. 2015.
Losování:
Týmy losují startovním místa v pořadí, ve kterém se registrovaly. Losuje se pouze jednou a losuje kterýkoliv člen týmu. Tým, který se nedostaví k prezentaci včas, bude losovat ze zbylých míst po skončení losování. Vylosované místo si není možné mezi týmy vzájemně měnit.
V dalších kolech se losuje podle průběžného pořadí. První losuje průběžně nejhorší tým a až poslední nejlepší tým. Opět se losuje pouze jednou a to dle stejných podmínek, jako v předchozím odstavci.
Lovný sektor:
Zakrmení a zmapování lovného místa je povoleno dle pravidel jednotlivých kvalifikačních kol. Lovné sektory jsou vyznačené páskou a cedulí s číslem místa. Vstupovat do sektoru během závodů smí pouze organizační štáb. Ostatní osoby jen se souhlasem členů týmu v daném sektoru.
V případě, že při zdolávání kapr zajede do sousedního sektoru a dojde k zamotání udice sousedního týmu, může tento tým podat písemný protest a kapr nebude započítán. Protest musí být podán neprodleně ještě před zapsáním kapra rozhodčím do výkazu úlovků.
Bodování:
V každém kvalifikačním kole se boduje kapr s váhou od 10 kg. Po ulovení bodovaného kapra „prozvoní“ mobilním telefonem někdo z úspěšného týmu rozhodčího, který rybu zváží, vyfotí lovce s informační tabulí, zapíše uloveného kapra do karty týmu a karty rozhodčího. Úlovek v kartách stvrdí člen týmu a rozhodčí svým podpisem.
V případě, že tým zavolá rozhodčího k vážení chyceného kapra, který nebude dosahovat stanovené váhy (tolerance 1 kg), napíše rozhodčí do karty rozhodčího a karty týmu záznam o ulovení nebodovaného hlášeného kapra. Tento záznam podepíše, jak rozhodčí, tak i zástupce týmu. Další chycený kapr se týmu zadokumentuje do karty rozhodčího i týmu, ale nebude do celkového hodnocení počítán!
Jestliže bude rozdíl mezi výsledky v kartě závodníka a kartě rozhodčího, je směrodatná karta rozhodčího a na kartu závodníka nebude brán zřetel.
Pokud bude kapr zaseknut před koncem závodu, má tým po ukončení závodu 20 minut na jeho zdolání. Pokud to do této doby nestihne, nebude zdolávaný kapr započítán do výsledku závodu.
Povinné vybavení:
Každý tým musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce ramene alespoň 80 cm, odháčkovací matrací (nejlépe bazénkového typu), minimálně dvěma saky k případnému uchovávání bodovaných kaprů (v každém saku může být maximálně jeden kapr), vyprošťovačem háčků a „klinikem“ (každý ulovený kapr musí být před puštěním zpět do vody řádně ošetřen).
Povolená technika lovu:
Soutěží dvoučlenná mužstva. Jeden soutěžní tým chytá na maximálně 4 pruty. V případě, že tým bude chytat na více prutů, bude tým okamžitě vyloučen ze závodu bez náhrady!
Na každém prutu bude povolená pouze taková montáž, aby v případě jejího utržení došlo k uvolnění použité zátěže. Montáž smí obsahovat pouze jeden návazec a jeden háček. Protihrot je zakázán. Jakékoliv používání člunů nebo zavážecích lodiček je zakázáno. Vše probíhá pouze z odhozu (nahazování je možné pouze ze břehu). Zdolávání ulovených ryb je možné i z vody, avšak maximálně do úrovně kolen.
Nástraha musí být umístěna mimo háček (klasická metoda na vlas). Zákaz používání krmítek a feederových krmítek! Povolen pouze lov na položenou. Feedrové pruty jsou zakázany.
Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilie (ne však boilie rohlíkové) a pelety. Obalovací těsta na nástrahy, obalování olov, dipy, gely a PVA povoleny. Zarážky imitující partikl, boilies a pelety jsou povoleny.
Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně.
Krmení je možné pouze ze břehu a to pomocí ruky, ručního praku, lopatky nebo kobry. Jiné způsoby krmení, které nejsou jmenovány – jsou zakázány.
Loví se systémem chyť a pusť! Co není v pravidlech dovoleno, je zakázáno!
Vyhodnocení kola:
V každém kole vítězí tým s nejvíce kg ulovených kaprů. V případě rovnosti kil rozhoduje o pořadí součet hmotnosti tří nejtěžších ulovených kaprů. Pokud nerozhodne ani toto kritérium, bude pro určení pořadí rozhodující čas ulovení prvního bodovaného kapra.
Vyhodnocení kvalifikace:
V každém kole se soutěží o maximální počet 20 bodů. Tým za své umístění získává:
1. místo – 20 bodů, 2. místo – 18 bodů, 3. místo – 16 bodů, 4. místo – 14 bodů, 5. místo – 12 bodů, 6. místo – 10 bodů, 7. místo – 8 bodů 8. místo – 6 bodů 9. místo – 4 body, 10. místo – 2 body.
Tým, který se umístí na 11 – 20 místě nezíská žádný bod. Týmy mohou získat bonus v podobě 3 bodů za chycení nejtěžšího kapra a to v každém kvalifikačním kole. Vítězem kvalifikace se stává tým s největším počtem získaných bodů. V případě rovnosti bodů u jednotlivých týmů, se těmto týmům z každého kola vybere nejtěžší ulovený kapr a součet tří jejich nejtěžších kaprů rozhodne o konečném pořadí.
Pohyb a chování v průběhu závodu:
Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se šetrně a ohleduplně k přírodě a k uloveným rybám! Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty a rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky a tyto si odvézt.
Protest:
Každý tým má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího (nejlépe s důkazy ve formě fotografií či videa). Podání protestu je zpoplatněno částkou 1.000 Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší protestní komise.
Členové komise: Hlavní rozhodčí, dva rozhodčí, kterých se protest týká, a dále bude pozván kapitán týmu, který protest podal a kapitán týmu, kterého se protest týká. O protestu hlasují pouze rozhodčí (vítězí nadpoloviční většina).
Každému týmu bude za porušení pravidel uloženo napomenutí (ve formě žluté karty), v případě dalšího přestupku bude tým bez náhrady vyloučen a musí okamžitě opustit svůj sektor a prostory rybníka Katlov. V případě vyloučení týmu jsou všechny jeho výsledky anulovány.
Předání výher:
Peněžité výhry se týmům budou zasílat na účet, který vítězné týmy dodají pořadateli. Polovina výhry se týmům převede na účet do 14 dnů od data výhry. Druhá polovina bude vyplacena týmům do konce srpna 2015. To neplatí pro týmy, které se kvalifikují na WCC 2015. Těmto dvěma týmů bude zbytek vyhraných peněz převeden na účet nejpozději k 30. září 2015. V případě jejich neúčasti na WCC 2015 jim výhry nebudou vyplaceny, neboť podmínkou vyplacení odměny je v případě týmů, které se kvalifikují na WCC 2015 jejich účast na WCC 2015. Poháry, diplomy a věcné ceny si vítězné týmy převezmou v rámci slavnostního vyhlášení jednotlivých kvalifikačních kol.
Závěrečná ustanovení:
Pořadatel si vyhrazuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného a svým podpisem na registrační kartě.
Povinností přihlášeného týmu je uhradit plné startovné v termínu, který je stanoven výše. V případě, že se tým nebude moci zúčastnit některého z kvalifikačních kol, nemá nárok na vrácení části startovného. Není však povinností startujícího týmu, aby se zúčastnil všech kvalifikačních kol.
Zruší-li tým registraci po 15. dubnu 2015, nemá takový tým na vrácení startovného, které bude v plné výši použito na náhradu nákladů vzniklých s absencí takového týmu jako paušální náhrada vzniklých nákladů. Může být týmu navráceno v případě, že za sebe najde náhradní tým. Nebo se přihlásí další tým, který odstoupivší tým nahradí.
Pokud bude po registraci některý člen týmu přistižen, že v areálu zázemí závodu, nebo kdekoliv v lovných sektorech narušuje veřejný pořádek (agresivní chování, útoky na ostatní účastníky závodu, opakované rušení nočního klidu, atd.) bude celý tým bez náhrady vyloučen a okamžitě je povinen opustit areál závodu nebo své lovné místo.
Všichni účastníci Carp Events Katlov se závodů účastní na vlastní nebezpečí a pořadatel nenese žádnou odpovědnost za žádnou způsobenou škodu. Všichni účastníci potvrzují, že byli seznámeni s podmínkami závodů, s místem závodů a jsou povinni zabezpečit si na vlastní náklady takové ochranné pomůcky, které omezí možnost úrazů či utonutí.
Vítězný tým kvalifikace je povinen vrátit putovní pohár pořadateli této akce a to nejpozději do 30. května 2016. V případě, že nebude putovní pohár vrácen, je se pořadatel oprávněn domáhat jeho vrácení soudní cestou nebo úhrady nákladů na jeho nové zhotovení s tím, že cena putovní poháru činí částku 10.000,- Kč.
Po celou dobu konání akce bude přítomen kameraman a fotograf. Všichni účastníci dávají svým podpisem při registraci souhlas k pořizování záznamů svého osobního vyobrazení bez nároku na odměnu a použití pro komerční užití.
Pořadatel WWW: http://www.katlov.com/wcc-2015-event/propozice/

 

 

 

 


Copyright © 2013-2024, Rybářské žebříčky, z.s.